Invoicer on uusi, maksuton laskutuspalvelu yrityksille verkkolaskujen lähettämiseen. Tutustu!

20.4.2021

Verkkolaskutuksen 5 tärkeintä hyötyä

Yritys hyötyy monipuolisesti verkkolaskutuksesta, ja sen käyttöönotto parantaa yrityksen toiminnan tehokkuutta ja taloudellista suorituskykyä. Tässä blogissa esittelemme tarkemmin nämä keskeiset edut.

1. Säästä aikaa ja rahaa

Verkkolaskutuksella on monia etuja perinteiseen paperilaskutukseen verrattuna. Ensinnäkin se on suoraviivaisempaa ja kustannustehokkaampaa, kun ei tarvitse investoida paperiseen laskutukseen liittyviin tarvikkeisiin, kuten kirjekuoriin ja kopiopaperiin. Perinteisessä laskutuksessa kustannuksiin sisältyvät myös postituskulut sekä arkistointiin ja skannaamiseen liittyvät menot.

Toiseksi verkkolaskutus virtaviivaistaa prosesseja, kun paperisia dokumentteja ei tarvitse käsitellä manuaalisesti. Tämä säästää aikaa ja vähentää inhimillisen virheen riskiä.

Kaiken kaikkiaan verkkolaskutus on kustannustehokas ja aikaa säästävä ratkaisu. Invoicer-laskutusohjelman avulla verkkolaskun luominen on täysin maksutonta, mikä tekee siitä vielä houkuttelevamman vaihtoehdon perinteiseen laskutukseen verrattuna.

2. Hallinnoi laskuja vaivattomasti

Verkkolaskutuksen avulla saat entistäkin paremman hallinnan laskuistasi. Se mahdollistaa näkymän yhdellä silmäyksellä – näet, onko verkkolaskusi toimitettu vastaanottajalle ja onko vastaanottaja käsitellyt sen. Seuraat kätevästi laskujesi tilaa reaaliajassa, kaikki yhdestä paikasta. Näin voit pitää liiketoimintasi talousasiat hallinnassa entistäkin tehokkaammin ja reagoida nopeasti muutoksiin.

3. Laskuta turvallisesti

Verkkolaskutuksen avulla teet laskujen käsittelystä entistä turvallisempaa. Vastaanotetun verkkolaskun maksutiedot eivät vaadi manuaalista näpyttelyä, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta merkittävästi. Käytännössä tämä tarkoittaa nopeampaa ja tarkempaa tietojen käsittelyä, säästäen aikaa ja vaivaa.

Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Verkkolaskuoperaattorien välisessä liikenteessä laskun lähettäjä ja vastaanottaja ovat aina tunnistettavissa, mikä minimoi huijauslaskujen tai petosten riskin. Voit siis luottaa siihen, että liiketoimintasi talouspuoli on turvallisissa käsissä.

4. Luota prosessiin

Verkkolaskut ovat varma ja nopea tapa hoitaa laskutus ilman pelkoa katoamisesta tai roskapostisuodattimista. Verkkolasku ei voi hukkua samalla tavalla kuin perinteinen kirje tai sähköpostilla lähetetty lasku, mikä tarkoittaa, että ne maksetaan varmemmin ja nopeammin.

Erityisesti postilakon aikaan moni yrittäjä sai kokea perinteisen laskutuksen haasteet. Verkkolaskut tarjoavat luotettavan vaihtoehdon tällaisissa tilanteissa. Voit siis olla huoleti, kun valitset verkkolaskutuksen – liiketoimintasi raha-asioista pidetään huolta luotettavasti ja tehokkaasti.

5. Säästä ympäristöä

Ympäristöystävällisyys on yksi tärkeä etu, kun siirrytään verkkolaskutukseen. Lähettämällä ja vastaanottamalla verkkolaskuja pienyrityksesi taloushallinnossa voit merkittävästi vähentää paperin määrää.

Tämä ekologinen valinta ei ainoastaan tue kestävää kehitystä, vaan myös tehostaa liiketoimintaasi. Vähentämällä paperinkäyttöä säästät luonnonvaroja ja vähennät hiilijalanjälkeäsi. Se on käytännön askel kohti ympäristövastuullisempaa liiketoimintaa, samalla kun hyödyt tehokkaammasta taloushallinnosta ja resurssien säästöstä.

6. Nopeuta laskutusta

Nopeus on yksi merkittävä etu verkkolaskutuksessa. Toisin kuin perinteisessä kirjepostissa, verkkolaskun lähettäminen tarkoittaa käytännössä välitöntä perilletuloa. Tämä nopea toimitusprosessi mahdollistaa liiketoimintasi rahaliikenteen sujuvan ja tehokkaan hallinnan.

Ei enää odottelua postin kulussa tai viivettä sähköpostissa – verkkolaskut ovat perillä heti, mikä helpottaa merkittävästi laskutusprosessiasi ja varmistaa, että saat rahasi ripeästi. Nopeus on valttia liiketoiminnassa, ja verkkolaskutus tarjoaa juuri tätä – nopeampaa ja tehokkaampaa laskutusta, joka tukee liiketoimintasi kasvua ja menestystä.