Invoicer on uusi laskutuspalvelu yrityksille verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Tutustu!

20.4.2021

Verkkolaskutuksen hyödyt

Yritys hyötyy verkkolaskujen käytöstä eli verkkolaskun lähettämisestä ja verkkolaskujen vastaanottamisesta usein eri tavoin. Listasimme alle viisi verkkolaskutuksen etua.

Kustannukset

Verkkolaskutus on suoraviivaisempaa ja halvempaa kuin paperilaskutus, jossa rahaa uppoaa esimerkiksi kirjekuoriin, kopiopapereihin, postituskuluihin sekä arkistointiin ja skannaamiseen liittyviin kustannuksiin. Laskun muodostaminen ilmaista, kun käytössä on verkkolasku. Varsinkin ostolaskujen käsittelyssä säästetään runsaasti aikaa ja rahaa.

Laskujen seuranta

Näet yhdellä silmäyksellä, onko verkkolasku toimitettu vastaanottajalle ja onko vastaanottaja käsitellyt verkkolaskun. Seuraat laskujesi statusta reaaliajassa yhdestä paikassa.

Turvallisuus

Vastaanotetun verkkolaskun sisältämiä maksutietoja ei tarvitse näpytellä manuaalisesti uudelleen, jolloin virheiden määrä vähenee. Myös erilaisten huijauslaskujen tai petosten riski on olematon, koska verkkolaskuoperaattorien välisessä liikenteessä laskun lähettäjä ja vastaanottaja ovat aina tunnistettavissa.

Toimitusvarmuus

Verkkolasku ei voi hukkua (tai joutua roskapostisuodattimeen) samaan tapaan kuin kirjeitse tai sähköpostilla lähetetty lasku. Tästä syystä verkkolaskut myös maksetaan varmemmin ja nopeammin. Taannoinen postilakko lienee monella yrittäjällä vielä tuoreessa muistissa.

Ympäristöystävällisyys

Verkkolaskuja lähettämällä ja vastaanottamalla saat karsittua paperin määrää pienyrityksesi taloushallinnossa.

Nopeus

Toisin kuin kirjeposti, lähetetty verkkolasku on perillä käytännössä heti.